Pagina principală  |    Contacte  |    Harta site  |    Subdiviziuni

Ministerul Mediului al Republicii Moldova
Min Mediului logou

28 martie - Ora Planetei

ORA PLANETEIORA IIIMinisterul Mediului Vă invită la „Ora Planetei" - un eveniment internaţional, organizat în ultima sîmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema consumului risipitor, respectiv producerea în exces a acesteia, care este una din cauzele schimbărilor climatice negative, resimţite tot mai mult pe Planeta Pămînt.

Citeşte mai departe...

23 martie - Ziua Mondială a Meteorologiei

23032015 enZiua Mondială a Meteorologiei  este celebrată în fiecare an pentru marcarea intrării în vigoare la 23 martie 1950 a Convenției Organizației Meteorologice Mondiale (OMM) și a contribuției semnificative aduse de serviciile hidrometeorologice naționale pentru siguranța și bunăstarea societății. Tema propusă de OMM în acest an este "Cunoașterea Climei e baza acțiunii asupra climei."

Citeşte mai departe...

22 martie – Ziua Mondială a Apei: Apele curate și sănătoase sînt resursa esentială pentru continuitatea vieții

proiect apa 1În anul 1992, Conferința Națiunilor Unite pentru Mediu si Dezvoltare (UNCED), care a avut loc la Rio de Janeiro, în Brazilia, a recomandat desemnarea unei zile internaționale pentru a celebra apa. Adunarea Generală a Națiunilor Unite a desemnat ziua de 22 martie 1993 ca fiind prima Zi Mondiala a Apei, iar de atunci aceasta este sărbătorită anual. În acest an Ziua Mondială a Apei se celebrează sub moto-ul “APA ŞI DEZVOLTAREA DURABILĂ”, avînd scopul de a promova gestionarea durabilă şi echitabilă a resurselor de apă prin intermediul consolidării dialogului şi a cooperării la nivel internaţional (transfrontalier) şi naţional pentru a contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă prin şanse egale la apă.http://curaj.tv/reportaj/social/ziua-internationala-a-apelor-marcata-la-chisinau-flashmob/

Citeşte mai departe...

21 martie ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PĂDURILOR

socConform datelor Cadastrului funciar al Republicii Moldova la 01.01.2010 suprafaţa acoperită cu vegetaţie forestieră este de 462,6 mii ha sau 13,7 % din teritoriul ţării, fondul forestier constituie 410,2 mii ha, suprafaţa acoperită cu păduri – 365,8 mii ha (10,9%). Suprafaţa împădurită a Europei este de 29 % iar a Republicii Moldova de doar 13,7%.

Citeşte mai departe...

2 februarie – Ziua Mondială a Zonelor Umede.

Ramsar emblemaCalendarul evenimentelor de mediu marchează data de 2 februarie drept Ziua Zonelor Umede. Aceasta a fost stabilită prin Convenția asupra Zonelor Umede, semnată la Ramsar, Iran, în 1971 și ratificată de Republica Moldova la 14 iulie 1999.
În acest an, genericul Zilei Mondiale a Zonelor Umede este Wetlands for Our Future – Join us!, adică Zonele umede pentru viitorul nostru – Alăturaţi-vă!

Citeşte mai departe...

Facebook

facebook


youtube

Valid XHTML 1.0 Transitional

Total vizitatori3034281