Pagina principală  |    Contacte  |    Harta site  |    Subdiviziuni

Ministerul Mediului al Republicii Moldova
Min Mediului logou

Ministrul Mediului Valeriu Munteanu a efectuat o vizită de lucru la București

17039170Miercuri, 1 martie, Ministrul Mediului al Republicii Moldova Valeriu Munteanu a efectuat o vizită de lucru la București, unde s-a întâlnit cu omologii români Adriana Petcu, Ministrul Apelor și Pădurilor și Daniel Constantin, Viceprim-ministru, Ministru al Mediului.
Oficialii au discutat aspecte privind cooperarea bilaterală în cadrul Memorandumului de Înţelegere între Ministerul Mediului al Republicii Moldova şi Ministerul Mediului şi Pădurilor din România privind colaborarea în domeniul protecţiei mediului, semnat la Bucureşti, la 27 aprilie 2010, Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a apelor Prutului şi Dunării, semnat la Chişinău, la 28 iunie 2010, precum și alte subiecte de interes comun.
intrevedere Romania 11În cadrul întrevederilor, o atenție deosebită a fost acordată discutării propunerilor de proiecte în domeniul schimbărilor climatice, selectate de către partenerii români pentru finanțare din sursele prevăzute în cel de-al treilea Protocol adițional, prezentării clarificărilor necesare, precum și discutarea mecanismului de debursare a resurselor financiare planificate.
Ministrul Valeriu Munteanu a subliniat că Guvernul României întotdeauna a fost un partener sigur pentru Ministerul Mediului din Republica Moldova în implementarea angajamentelor și obiectivelor în domeniul protecției mediului atât pe plan național, cât și regional și internațional. Totodată, ministrul a menționat eforturile comune depuse până acum în ceea ce vizează consolidarea parteneriatului strategic bilateral și și-a exprimat deschiderea spre continuarea și dezvoltarea activităților inițiate în domeniul protecției mediului.
intrevedere Romania 22Ministrul Mediului al României Daniel Constantin și-a exprimat disponibilitatea pentru a susține demersurile Republicii Moldova în chestiuni ce țin de probleme de mediu transfrontaliere, inclusiv legate de gestionarea fl. Nistru. La fel, ministrul a subliniat oportunitatea proiectelor în domeniul schimbărilor climatice selectate pentru finanțare din sursele prevăzute în cel de-al treilea Protocol adițional și a menționat deschiderea spre identificarea soluțiilor de impulsionare a acțiunilor de finanțare.
17016065Referindu-se la colaborarea între cele două țări vecine în domeniul managementului apelor, Ministrul Apelor și Pădurilor al României Adriana Petcu a menționat: ”Dorim ca această colaborare să ia forma unui parteneriat solid, care să aducă plus valoare prin fiecare inițiativă nouă finanțată și astfel să poată fi replicată și în alte regiuni. Consider că numai astfel putem avea o contribuție importantă pe termen mediu și lung la sprijinirea dezvoltării durabile a comunităților locale”.
În finalul vizitei, părțile au convenit asupra continuării seriei de întrevederi pentru a discuta subiectele de mediu de interes comun.
17097432

Facebook

facebook


youtube

Valid XHTML 1.0 Transitional

Total vizitatori3016512