Pagina principală  |    Contacte  |    Harta site  |    Subdiviziuni

Ministerul Mediului al Republicii Moldova
Min Mediului logou

Workshop de planificare operațională a proiectului EaP Climate

IMG 96491Joi, 2 martie, la Ministerul Mediului s-a desfășurat workshop-ul de planificare operațională a proiectului EaP Climate, implementat cu suportul Agenției  de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Proiectul regional ”Dezvoltarea Capacităților pentru Alinierea la Obiectivele Climatice ale UE înȚările din Parteneriatul Estic” are scopul de a consolida capacitățile instituțiilor naționale responsabile, îndeosebi din Georgia și Moldova, pentru  implementarea directivelor relevante climei și calității aerului din Acordul de Asociere, prin crearea de sinergii cu angajamentele existente în domeniul schimbărilor climatice. Proiectul a demarat în anul 2016 și la moment este extins până la finele anului 2017.
IMG 96500În cadrul întrunirii, discuțiile au fost axate pe revizuirea și analiza activităților realizate în 2016, identificarea aspectelor pozitive dar și a punctelor slabe, cît și pe formularea sarcinilor și a rezultatelor așteptate în perioada de implementare a proiectului pe parcursul anului 2017.
Astfel, procesul de planificare se orientează spre două tematici concrete: 1) directivele incluse în capitolul calitatea aerului din Acordul de Asociere și 2) directiva privind emisiile industriale. Pentru ambele elemente au fost stabilite acțiunile care urmează a avea loc, calendarul evenimentelor, contribuții și responsabilități, livrabile, riscuri.   
Următorii pași prevăd în continuare desfășurarea a două misiuni ale experților internaționali, în contextul căroră se vor examina detaliat documentele elaborate și vor fi identificate și prioritizate necesitățile ulterioare ale Ministerului Mediului în vederea implementării Acordului de Asociere, reieșind din situația la zi  și resursele disponibile.

Facebook

facebook


youtube

Valid XHTML 1.0 Transitional

Total vizitatori3016507