Pagina principală  |    Contacte  |    Harta site  |    Subdiviziuni

Ministerul Mediului al Republicii Moldova
Min Mediului logou

Conferință de finalizare a proiectelor în domeniul apei și al sanitației

confLa data de 29.06.2017, viceministrul Mediului, Ion Apostol, a participat la Conferința de finalizare a proiectelor  ,,Condiții de aprovizionare cu apă de calitate și sanitație îmbunătățite în școlile din raionul Leova” și ,,Suportul educației incluzive, accesul la apă și sanitație de calitate în grădinițele din sudul Moldovei”, implementate cu suportul Guvernului Cehiei și al Slovaciei.
Dl viceministru a subliniat importanța proiectelor, care au menirea să asigure implementarea documentelor strategice prin atingerea indicatorilor-țintă stabiliți în contextul Programului Național pentru implementarea Protocolului privind Apa și Sănătatea în Republica Moldova pentru anii 2016 – 2025, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.1063 din 16 septembrie 2016. La eveniment au fost prezenți Ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova dl. Zdenek Krejci, Directorul Agenției Slovace pentru Cooperarea Internațională de Dezvoltare, dna Zuzana Letkova, în adresa cărora dl. viceministru a adus sincere mulțumiri pentru aportul adus în susținerea proiectelor de mediu în Republica Moldova.
slideÎn cadrul ședinței a fost prezentată o analiză în domeniul apei și sanitației în Republica Moldova de către reprezentanții ministerului, cu accent pe trei componente: cadrul legislativ, proiecte investiționale și statistica actuală privind accesul populației la sisteme de apă și sanitație. Reprezentanții „A.O. ADRA Moldova”, responsabili de implementarea proiectelor menționate, au prezentat rezultatele obținute,  precum și provocările de viitor.
Ministerul Mediului depune eforturile necesare pentru a fi implementate cât mai multe proiecte  pentru  asigurarea cu apă calitativă și accesibilă, condiții de sanitație adecvate, indispensabile pentru un trai decent.

Facebook

facebook


youtube

Valid XHTML 1.0 Transitional

Total vizitatori3014469